Kastrater

S*Lintassen´s Uppfödning av Brittiskt korthår

 

 

Först ut av kastraterna är

 

S*Krafslösa´s Casino "Skilly"

Född 2004-09-08. Svart hane.

Skilly är våran allra första britt. Det är han som gjorde att vi förälskade oss i rasen med sitt lugn, coolhet och klokhet. Skilly är en genomsnäll kille som är lekfarbror med de katter som kommer nya hit och med kattungar. Han är duktig på att fostra kattungarna så att de vet hur man skall "bete sig". Han har lite morgonbus med de andra katterna. Han är aldrig inblandad i någon allvarlig dust men gillar att busa. Husses panther.

 

*Bokbacken´s Bluebird "Blåbär"

Född 2005-08-17. Blåsköldpadda bicolor.

 

Blåbär som hon heter här hemma fick sitt vardagsnamn från minsta dottern som bara var två år då Blåbär flyttade hem till oss från Eivor på Bokbackens. Som tvååring var Bluebird svårt att säga och det blev Blåbär istället. Tycker det namnet passar henne perfekt. Blåbär har en självklar plats här på drottningtronen bland katterna även om hon får låna ut platsen emellanåt till dotterna Mella och Indra. Blåbär är en stark, trygg och stabil kisse som älskar när vi lägger oss så hon kan få kvällsgos. Hon är gärna med på barnens rum och gillar när vi får besök så hon får visa upp sig. Genomgo kisse.

 

S*Lintassen´s Coco Chanel

Född 2014-12-24. Chokladsköldpadda bicolor hona.

Lilla Coco Chanel våran aldeles egna lilla julklapp som föddes tidigt julaftonsmorgon. Chokladsköldpaddsdröm med vitt, fantastisk päls. Coco är en rolig kisse full med energi och rolig upptåg hon hittar på sådant de andra katterna inte varit i närheten att komma på. Hon är alltid nära och gosar gärna när hon har tid.

Tyvärr fick Coco livmoderinflammation och fick kastreras utan att få bli mamman. En dröm gick i kras för oss. Coco lever nu glada livet som kastrat. Bästisen är Skilly.

S*Lintassen´s Caramella "Mella"

Född 2007-07-09 - 2014-12-21. Blåsköldpadda harlekein.

 

Caramella "Mella" är dotter till Blåbär och Ponchik. Hon var ensam i kullen och blev riktigt bortskämd och väldigt nära oss alla i familjen och då allra mest med Amanda. Hon är en stark individ som tillsammans med Blåbär delar på drottningtronen här hemma. Har på senare tid fått konkurans av Indra. Mella är en trogen vän som är otroligt nära och en riktig människokatt. Hon gillar mest människor och allra mest sin människa Amanda. Hon följer Amanda som en liten hund och är med i alla lekar och vardagssysslor. Skulle någon i familjen vara ledsen så kommer hon och trampar på oss och slickar tårarna. Mella är en pussgurka som gärna ger alla som vill en puss. En riktig knä och på katt ;-)

Älskade Mella somnade mkt hastigt och alldeles för tidigt in 3 dagar innan julafton 2014 och sorgen var och är total. Vi kommer alltid älska dig allra finaste Mella. Du har en egen plats i alla familjens hjärtan och alla som träffat dig och fått en puss. Pussa vidare där du är nu <3

S*Lintassen´s Minnerva "Minna"

Född 2010-07-24 Lilasköldpadda bicolor.

"Minna" är en liten pastell dröm i lila creme och vitt. Hon har en härlig kort tjock tjock päls som hon ärvt av pappa Alfonz. Mamma är Caramella. Indra är en otroligt nära kisse som gärna ska ligga på och i knät mkt. Tyvärr fick inte Minna bli mamma då det upptäcktes ett hjärtfel då hon scannades inför planerad avel. Hon är dock helt opåverkad och racar och busar som de andra i precis samma hastighet. Hon är ybergosig och vill gärna ha mer av oss människor och är inte helt nöjd då vi har kattungar som tar massa tid.