Om oss

S*Lintassen´s Uppfödning av Brittiskt korthår

Om oss på Lintassens britter

 

Vi på Lintassens britter är jag Terese min sambo Mattias och våra två döttrar Caroline och Amanda. Vi har alla ett stort intresse för djur och natur och katter är förstås det som står oss närmast hjärtat. Både jag och Mattias har haft katter sedan vi var små. Jag växte upp med huskatter och Mattias med perserkatter. Intresset för uppfödning har nog också funnit lite sedan lång tid tillbaka. I vårat första hem tilsammans hade vi guppy "uppfödning" med små akvarier men fiskar i olika åldrar i. Våran första gemensamma katt var Jocke en underbar svart tigre huskatt som vi köpte från katthemmet i Oskarshamn.

 

Vi bor i Figeholm som är ett mindre samhälle nära havet. Närmaste stad är Oskarshamn.

 

Skilly som föddes 2004 är våran allra första britt. En svart "panter" som fick oss på fall för denna underbara ras med sitt lugn, stabilitet och tillgivenhet.

Vi har haft registrerat stamnamn sedan 2005 och 2006 föddes våran första brittiskt korthårs kull.

 

Vi lägger stor vikt vid bra temperament och lägger mkt tid med våra katter och lägger extra mkt tid på kattungarna. Vi jobbar även för att bibehålla britterna som en frisk och sund ras och hälsotestar våra avelsdjur.

 

Jag är med i Kalmar kattklubb, är Diplomerad uppfödare och har gått PawPeds G1 kurs. När jag inte är kattant så jobbar jag som sjukgymnast.

S*Krafslösa´s Casino "Skilly" och S*Bokbacken´s Bluebird " Blåbär"

 

Våra katter bor tillsammans med oss och är en del av våran vardag. De är oftast med där vi är, följer med ner till tvättstugan som sällskap, ligger gärna på en stol när vi lagar mat, ligger i knäet eller bredvid i soffan, är självklart med och bäddar sängarna och älskar när vi leker med dem. De tycker att det är spännande med besök och kommer gärna upp i knäet och vänder på gäster. Alla är inte knäkatter men alla är nära och mkt tillgivna. De har tillgång till hela huset vilket inte är super stort men i tre våningsplan så de kan välja lite hur mkt andra katter eller människor de vill ha ikring sig.

Katterna hos oss är innekatter men de har tillgång till en egen kattaltan på våran altan och en rastgård som är kopplad till ett innerum.

 

 

 

S*Lintassen´s Minnerva "Minna"

Kattungarna som växer upp bor under tiden hos i vardagsmiljön och får träffa släkt, vänner och barnens kompisar så de blir vana vid vardags ljud och rörelse. Vi lägger mkt tid på kattungarna så att de skall vara vana vid hantering som kloklippning och kamning och förståss massa gos. Första tiden är de begränsade till katthagen men veckorna innan flytt brukar de ta hela huset i besiktning.

Då kattungarna flyttar från oss

 

 • Kattungen har SVERAK stamtavla
 • Våra kattungar flyttar tidigast då de är 12 v
 • De är id märkta med chip
 • De är vid flytten vaccinerade två gånger för kattpest och kattsnuva
 • De är i dagarna innan flytten veterinärbesiktigade max 7 dagar innan flytt

 

 

Vid intresse av katt hos oss

 

 • Beskriv gärna vad du söker efter hona, hane, sällskap, avel, utställning osv.
 • Berätta gärna kort om dig/er familj. Så kan vi lättare hjälpa till i val av personlighet hos kattunge.
 • En kattunge kan under en kortare tid reserveras fram till att man har möjlighet att komma och hälsa på kattungen och oss. En reserverad kattunge kan alltså komma att bli till salu igen.
 • En kattunge är tingad då handpenning på 1000 kr är betald.
 • En kattunge är såld du hela köppenningen är betald och kattungen har flyttat.
 • Vi ser helst att våra kattungar får vara innekatter. Förstås gärna med tillgång till utevistelse tillsammans med Er.

 

 

S*Lintassen´s Caramella

Caramella finns tyvärr inte med oss längre men kommer alltid finnas med i våra hjärtan. Älskar dig Världens bästa Mella <3

 

 

 

 

 

 

Sidan senast uppdaterad 2014-05-10 av Terese Hagman